Studiebegeleiding Nieuwland

"Waar leren weer leuk is"

Nio

Soms is het fijn extra info te hebben naast advies van meester/juf en cito. Als extra ondersteuning. De Nio biedt dan extra informatie.

Plannen kan lastig zijn, een planagenda kan uitkomst bieden. Bijvoorbeeld de Plenda. Kijk wat bij je past! Er zijn er genoeg op de markt!

Column Schooljournaal 3-2-2018

Column schooljournaal 14-10-2017

Column schooljournaal 2-9-2017

Do's and the dont's

Kansen

De intentie is om een leerling of persoon te helpen en uit enthousiasme gaat men aan de slag met 'het probleem'. Echter, sociaal-emotioneel belandt men dan sneller dan men denkt in een negatieve spiraal. Tip van de dag: ga uit van mogelijkheden en krachten en maak 'het probleem' onderdeel van een groter en mooier iets.

Dyslexie

Als u als ouder het vermoeden heeft dat er sprake is van dyslexie, vraag de leerkracht dan om het handelingsplan van uw kind als het gaat om spellingsproblemen of vraag naar het dossier van uw kind vanuit het leerlingvolgsysteem. Veel informatie is te vinden op:

www.steunpuntdyslexie.nl

www.masterplandyslexie.nl

Flipping the classroom

Flipping the classroom is niets meer dan een manier om leerlingen controle te laten behouden op hun eigen onderwijs door middel van bijvoorbeeld video's. Zo kunnen leerlingen zelf bepalen waar ze extra uitleg kunnen gebruiken en wanneer. Als docent verhoog je zo dus de Self-efficacy van leerlingen.


Hieronder is een voorbeeld te vinden.

Effectief bewezen Pestprotocollen

Er zijn een aantal pestprotocollen in Nederland waarbij er daadwerkelijk resultaat is behaald dat wetenschappelijk is vastgesteld. Zo is er bijvoorbeeld het programma Alleskidzzz. Kijk voor meer informatie op www.alleskidzzz.nl

Mindmappen een snelle effectieve manier om hoofd -en bijzaken te onderscheiden

Mindmappen is een leuke techniek om snel een overzicht voor jezelf te creƫren. Tony Buzan is de grondlegger.

0